Kinderacupunctuur? Zonder naalden?

Hoe gaat dat in zijn werk? De acupuncturist werkt met kleine massage apparaatjes op de huid. Dat gaat met lichte druk. Omdat de meridianen (de energiebanen) bij kinderen nog oppervlakkig lopen is behandeling via de huidoppervlakte mogelijk. Daarom is prikken meestal niet nodig (tot 12-13 jaar) Als er toch geprikt moet worden (bij ernstige symptomen) dan blijft de speciale dunne kindernaald slechts kortdurend in de huid en stoort het uw kind niet. Is dat pijnlijk voor uw kind? Nee deze methode is niet pijnlijk voor uw kind. 

De behandeling duurt 30-40 minuten. U kunt uw acupuncturist ook om specifieke voeding-adviezen voor uw kind vragen. Zo kunt u zelf ook middels de voeding uw kind extra ondersteunen.

Hoe verloopt een eerste consult?

U krijgt de tijd om te vertellen welke klachten uw kind heeft, en de acupuncturist zal u nog evt. aanvullende vragen stellen. Daarna volgt onderzoek door het voelen van de pols bij uw kind en er wordt naar de tong gekeken. De acupuncturist zal vervolgens met de massage apparaatjes gaan behandelen, en u tevens leren wat u zelf thuis kunt masseren bij uw kind. 

U krijgt hiervoor een handleiding mee. 

De behandelingen kunnen ook nog met Chinese kruiden ondersteund worden; speciaal aangepast voor jonge kinderen, ze zijn mild en geven geen bijwerkingen. In druppelvorm en een aangename smaak. Makkelijk in te nemen.

Voor welke aandoeningen kunt u uw kind laten behandelen?

Om u een paar voorbeelden te noemen: 

Spijsverteringsproblemen : constipatie, diarree, overgeven, buikpijn, krampen

Longproblemen : verkoudheid, griep, hoesten, chronisch verstopte neus, astma

(chronische) oorontsteking, keelontsteking, ontstoken keelamandelen,

De kinderziekten

Vermoeidheid, lage weerstand, slaapproblemen, nerveus of angstig gedrag, hyperactiviteit, bedplassen

Tienerdepressies

Hulp bij concentratie verbeteren