Fysiotherapie

Een algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen en behandelt patiënten die in het dagelijks leven klachten hebben met bewegen. De behandelingen kunnen bestaan uit adviezen, oefentherapie, massage of fysische technieken (zoals ultra geluid, interferentie, warmte etc). De algemeen fysiotherapeut kan behulpzaam zijn bij de meeste pijnklachten en deze verlichten.

Ellen Olie is algemeen fysiotherapeut en heeft de specialisatie voor F.N.S. patiënten (functioneel neurologische stoornissen). Zij behandelt patiënten individueel of in groepen. Zij gaat samen met u aan het werk om zo snel en zo goed mogelijk uw pijnklachten te verlichten. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt zij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met haar adviezen en oefeningen zorgt zij ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. Ook voor advies en behandeling die (verergering van) klachten voorkómen, kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut.

Ellen staat ingeschreven in het BIG-register, en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), waar zij lid van is. Zij heeft jarenlange ervaring in ziekenhuizen, verpleeghuizen en particuliere praktijken. Hier vindt u een gedetailleerde beschrijving van het beroepsprofiel.

Door haar werkervaring in diverse verpleeghuizen en nascholingen op het gebied van geriatrische fysiotherapie heeft Ellen zich gespecialiseerd in de problematiek bij de oudere patiënt.

Zij geeft  valpreventie en valtraining, voettherapie, coaching bij Diabetes type 2, ondersteuning bij artrose van de knie, heup,  behandelingen bij C.O.P.D-patiënten, behandelingen bij neurologische aandoeningen, en samen met Riny Gilissen “Tai Chi voor artritis en valpreventie”.

Ellen heeft zich ten doel gesteld ouderen weer plezier in het bewegen te laten ervaren. Want als u beter kunt bewegen, heeft u minder pijn en vermindert de angst om te vallen. U zult (weer) meer plezier krijgen in het ondernemen van activiteiten. Dat is de basis om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven op de manier die u het prettigst vindt.

Maar natuurlijk zijn patiënten van alle leeftijden welkom in de praktijk!